top of page

Acerca de

Cine suntem

logo2_edited.png

Suntem FABIAN CRETU LAW, un cabinet de avocatură inovator, condus de valori precum dedicarea, excelența, profesionalismul, promptitudinea și creativitatea. Cu o gândire neconvențională îmbinată cu experiență și punând accent pe calitatea seviciilor noastre juridice, reușim să ne îndeplinim cu succes toate mandatele.  

Avocat în cadrul Baroului București, Fabian este licențiat în drept și deține o diplomă de master în Dreptul Afacerilor, ambele urmate la Facultatea de Drept a Universității din București.

În activitatea sa, Fabian s-a specializat în reprezentarea clienților (lideri de piață în industriile în care activează) în litigii complexe de drept civil, comercial, contencios administrativ și fiscal. În același timp, Fabian a dobândit experiență în domeniul insolvenței, al procedurilor de executare silită, al recuperării creanțelor și al asigurărilor.

În plus, Fabian a asistat clienții în chestiuni cotidiene care implicau redactarea și revizuirea contractelor, înregistrarea în Registrul Comerțului sau în alte registre publice, proceduri de dreptul muncii și orice alte problematici juridice întâlnite. Dedicat fiind activității sale, Fabian a reușit să identifice de fiecare dată soluții adecvate și benefice afacerilor clienților săi.

Anterior, Fabian a fost avocat în cadrul Reff & Asociații SCA, societatea ce reprezintă România în rețeaua globală Deloitte Legal, precum și în cadrul SCA Dragne & Asociații, clasată în Tier 1 în topul Legal 500 în materia litigiilor.

 

Interesul pentru dreptul comparat, îndeosebi față de cel francez, îi conferă acestuia o viziune de ansamblu asupra instituțiilor juridice.

 

De asemenea, Fabian publică în mod constant articole de specialitate în diferite reviste de prestigiu, cele mai recente fiind:

  • Clauza atributivă de competență. Clauze neuzuale. Condiții, în Revista Dreptul nr. 12/2021;

  • Obligația condițională. Condiție potestativă simplă din partea creditorului. Obligație de loialitate pendente conditione, în Revista Dreptul nr. 1/2022;

  • Înstrăinarea bunului arendat. Cesiunea legală de contract, în Revista Dreptul nr. 2/2022.

Vorbește fluent limbile franceză și engleză, iar cea germană la nivel începător.

 

FABIAN - EDUARD CREȚU 

Partener Fondator

DSC00763_edited_edited.png

"Dacă ar fi să îmi rezum trăsăturile definitorii într-o frază, aș spune că ceea ce mă caracterizează în principal sunt ambiția, intransigența, perseverența, sociabilitatea și autodidactismul. În tot ceea ce fac, încerc să obțin cel mai bun rezultat posibil."

bottom of page